Üretim’de Yeni Dönemi Konuşuyoruz Etkinliği – İSTANBUL | 1.Bölüm

Üretim’de Yeni Dönemi Konuşuyoruz Etkinliği – İSTANBUL | 1.Bölüm

Herkese öncelikle merhaba;

Autodesk Türkiye’nin düzenlemiş olduğu “Üretim’de Yeni Dönemi Konuşuyoruz” etkinliğimizin İstanbul ayağı oldukça verimli ve eğlenceli geçti, şöyle ki moderatörlüğü Sayın Serdar KUZULOĞLU yaptı ve o muhteşem sunum tarzı ile yine katılan herkesi kendine hayran bıraktı, bu vesile ile bende kendisi ile hem röportaj yapma hem de tanışma fırsatı buldum, kendisi son derece naif ve bilgili bir insan ve tabiki kırmadı  5 dakika planlanan röportaj 20 dk ya yakın sürdü, bu güzel röportajı yakında sizlerle paylaşacağım. Bunun yanında Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat TÜZÜM ile de sohbet edip, röportaj yaptık kendisine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum değerli vaktini ayırdığı için bundan ayrıca Autodesk Türkiye Resmi Kullanıcı Topluluğu olarak ekibimizde yer alan birbirinden değerli eğitmen ve yazar arkadaşlarım ve Autodesk Türkiye Community Yöneticisi ve ekip liderimiz Olcay KÜK ve Sayın Nazif BERAT ile de beraberdik.

Etkinliğimiz toplam’da 3 büyük şehirimiz’de gerçekleşecek İstanbul > Ankara > İzmir, bu etkinliklerimizden 2 şehir i  yaptık 3 Kasım’da İzmir’de olacağız herkesi bekliyoruz, etkinliğimizin ana konusu Üretim’de Yeni Dönem, neler yapılabilir, neler yapabiliriz bunları tartışacağız  ve bir birinden değerli konuklarımız sizlerle bilgilerini paylaşacak;

Konuşmacılar

David Hick

Autodesk EMEA Simulation Teknik Satış Müdürü

David Hick, EMEA bölgesinde Simulation teknik satış ekibinin yöneticisidir. Autodesk’de 4 yıl çalışmış ve Avrupa’daki firmalara tasarım geliştirme süreçlerinde Simulation uygulamalarında 20 yıl harcamıştır. Motor sporları, savunma, tüketici ürünleri, elektronik, petrol & gaz, HVAC, enerji, denizcilik, uzay ve tıp endüstrilerinde yer almıştır.

Üretimde Yeni Dönemin Anahtarı: Simülasyon
Üretimde yeni dönemin vizyonunda temel taşı olan Autodesk Simulation çözümlerinin yeni malzemelerde ve üretim teknolojilerinde ön sırada olduğunu ve müşterilerimizin iş dönüşümlerinde nasıl yardımcı olduğunu görebilirsiniz.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Deniz Karaşahin

Osteoid Kurucu Ortak

2008 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden derece ile mezun olan Deniz Karaşahin, 2010 yılında Paris’te Dk Design firmasını kurdu. Dk Design bünyesinde vitrifiye, mobilya, denizcilik, medikal ve hızlı prototipleşme konularına çeşitli çalışmalar yaptı. 2012 yılında Vortex adlı evye tasarımı ile dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan A’ Design Award and Competition’da gümüş ödül, 2013’te ise Calliope Audio markası altında tasarladığı plak çalar ile altın ödül elde etti.  Son çalışması Osteoid Medical Cast ile 2014 yılında yine aynı yarışmada altın ödül kazanan Karaşahin’in bu tasarımı NY Daily News,  The Telegraph, Business Insider, Dailymail ve Discovery Channel gibi pek çok yayın kuruluşunda yer aldı ve tüm dünyada büyük ses getirdi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde bir süre tasarım dersleri veren Karaşahin, halen Dk Design, Osteoid ve Calliope Audio bünyesinde çalışmalarına devam etmekte, 3 boyutlu yazıcı ve yeni üretim teknolojileri konularında çeşitli seminerler vermektedir.

3 Boyutlu Yazıcı Teknolojilerinin Güncel Kullanımı
3 boyutlu yazıcı sektörün önemi ve büyüklüğüne ek olarak 3B yazıcı teknolojilerinin kullanımından doğan yeni iş ve ürün modelleri tartışılacaktır.

Katılacağı Şehirler: İstanbul

Emin Cenal

Autodesk Üretim Sektörü Satış Müdürü

2013 yılından beri Autodesk’in İş Geliştirme Müdürlüğü görevini sürdüren Emin Cenal, Marmara Üniversitesi’ni bitirdikten sonra bilişim sektöründe birçok farklı firmada görev aldı. Autodesk’in üretim sektörü çözümlerini yöneten Cenal, son yıllarda Autodesk’in üretim sektörüne yaptığı yatırımları Türkiye’de hayata geçirerek Türk endüstrisini yeni teknolojilerle buluşturuyor. Cenal’ın satış ve pazarlama alanındaki başarılarına yönelik birçok ödülü de bulunuyor.

Endüstrinin Geleceği
Endüstrinin her alanında iş yapış biçimimiz radikal şekilde değişiyor. Daha akıllı ürünler, daha yenilikçi tasarımlar, daha yeni üretim şekilleri dünyayı değişime zorluyor. Yeni bir sanayi devrimi mi doğuyor? İnsanoğlunun ihtiyaçları ve talepleri artıyor, dünyayı daha kolay yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz. Peki, yeni bir rönesans mı gerekiyor?

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Engin Kadiroğlu

ALBA Teknoloji Uygulama Mühendisi/Makine Mühendisi

Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun olduktan sonra ALBA Teknoloji firmasında Autodesk ürün ailesinden Simülasyon ürünlerinden sorumlu uygulama mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır. Bunlara ek olarak temel Autodesk CAD ürünleri ile beraber ürün gamına katılan CAM ürünleri ile ilgili gelişmeleri takip etmekle beraber Autodesk Simülasyon ürün sorumluluğu da devam etmektedir.

Autodesk CAM çözümleri
Autodesk CAM’in yıllar içerisindeki doğuşu ve gelişimi
Entegre CAM avantajları ile 64 bit multi çekirdek hesaplama özelliğinin faydaları
Autodesk CAM çözümlerinin rakipleri arasındaki yeri ve bulut tabanlı CAM çözümünün özellikleri

Katılacağı Şehirler: İstanbul

Evren Arın

Eğitim Yöneticisi, Autodesk Türkiye, İsrail ve Afrika

2013 yılından beri Autodesk’in bölgesel eğitim çalışmalarını yürüten Evren Arın, iş hayatına film-televizyon sektöründe başladı ve dijital medya alanında altı yıl boyunca tasarımcı, eğitimci ve yönetici olarak çalıştı. Ardından Siemens ve Adobe Systems firmalarında on iki yıl boyunca teknik satış, iş geliştirme ve kurumsal satış görevleri üstlendi. Evren Arın, Boğaziçi Üniversitesi’nden Elektronik Mühendisliği dalında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Eğitimde Autodesk
Özet: Dünyadaki tüm öğrenciler ve okullar için profesyonel tasarım araçlarına ücretsiz erişim sağlayan Autodesk, ücretsiz öğrenme kaynakları, uzmanlık programları ve tasarım yarışmaları yoluyla öğrencilerin içindeki tasarım sevgisini uyandırmayı ve onları geleceğin dünyasına hazırlamayı görev edinmiştir. Bu oturumda, geleceğin üretim uzmanlarını yetiştiren Türkiye’deki mühendislik ve tasarım okulları ile Autodesk’in birlikte gerçekleştirdiği kapsamlı projelerden örnekler sunulacaktır. Ayrıca Autodesk’in sunduğu kişisel gelişim imkanlarına da değinilecektir.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Kader Meşeli

Altar Teknoloji Uygulama Mühendisi/Makine Mühendisi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Makine Resim ve Konstrüksiyon bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu olan Meşeli, Ürün Geliştirme ve Tasarım uzmanı olarak SYSTEMAIR’de 2 yıl görev yapmıştır. Ardından yaklaşık 3 yıl boyunca TekYaz Teknolojik Yazılımlar’da Cimatron Uzmanı ve Eğitmeni görevini yürütmüştür. 2014 yılından beri Altar Teknoloji’de CAM Ürün Müdürü olarak çalışmaktadır.

Autodesk Inventor HSM ile Kontrol Sizde
Sunumda, Inventor HSM tanıtılarak üretim alanındaki kullanıcılar için faydaları konuşulacak ve uygulamaları paylaşılacaktır.

Katılacağı Şehirler: Ankara

Murat Tüzüm

Autodesk Türkiye Ülke Lideri

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımları alanında dünya lideri Autodesk, teknoloji sektörünün deneyimli isimlerinden Murat Tüzüm’ü Autodesk Türkiye’nin yeni ülke lideri olarak atadı. Autodesk Türkiye ülke lideri Murat Tüzüm; şirketin iş modelinin dönüşüm sürecini koordine edecek ve şirkete çözüm temelli satış, marka yönetimi ve dağıtım kanalı konularındaki uzmanlığı ile değer katacak.

Tüzüm, Autodesk bünyesine katılmadan önce beş yıl boyunca DS SolidWorks Corp.’ta Türkiye ve Yunanistan Bölge Satış Yöneticisi olarak görev yaptı. Şirketin Türkiye operasyonunun kurulma sürecini yönetti. Tüzüm daha önce de Adobe’nin Türkiye Distribütörü Medyasoft Bilgi Sistemleri’nde eğitim sektöründen sorumlu satış yöneticiliği ve IBM Türk yazılım grubunda çeşitli pozisyonlarda görev aldı.

Fizik bölümü mezunu olan Murat Tüzüm, aynı zamanda Işık Üniversitesi’nde executive MBA diploması sahibidir.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Naji Atallah

Autodesk Bölgesel Satış Müdürü

Naji Atallah son 12 yılda Tasarım ve Mühendislik endüstrilerinde çalışmıştır. Makine Mühendisliği eğitimi alan Naji, proje yönetimine geçişinden önce petrol ve gaz üretiminde statik ekipman tasarımında çalışmaya başlamıştır. Şu anda, Autodesk Ortadoğu ve Türkiye Üretim ve Mimari alanına liderlik etmektedir. Mekanik Tasarım, Keşifsel Optimizasyon Teknikleri ve Titreşim Kontrolü üzerine referans verilmiş çeşitli yayınları bulunmaktadır.

Üretimin Geleceği
Bu sunumda, ürünlerin tasarlanması, üretilmesi ve satılmasını ilgilendiren değişiklikler tartışılacak. Bu değişiklikler –katkılı üretim, nesnelerin interneti gibi- “Rekabet Avantajı” gibi konseptlere bakışımızı değiştirmekte ve daha kârlı işler kazanabilmek için üreticileri yeni stratejileri benimsemeye itmekte.

Bulut ve PLM Çözümleri
Hızlıca değişen bir dönemde yaşıyoruz. Veriler daha önce görülmemiş bir hızda yaratılıyor, hesaplama gücü daha erişilebilir durumda ve tasarımlar daha da karmaşıklaşıyor. Bu sunumda, bulutun ve mobilin Ürün Yaşam Döngüsü (PLM) çözümlerini nasıl şekillendirdiği tartışılacak, aynı zamanda üreticinin daha çevik olabilmesi için bulut ve mobilden nasıl faydalanacağı anlatılacaktır.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Niyazi Kemer

Autodesk Türkiye Uygulama Mühendisi

Türkiye’de 2009-2012 yıllarında Autodesk Revit Architecture ile yapılan en büyük iki projenin BIM müdürü olan Niyazi Kemer, 2004-2009 yıllarında çeşitli projelerde mimari tasarım şefi görevini yürütmüştür. 3 yıllık Revit eğitmenliği deneyimiyle şu anda Autodesk Türkiye’de AEC Teknik Uzmanlığı yapmaktadır.

Katılacağı Şehirler: İzmir

Peter Van Avondt

Autodesk Kuzey Afrika Üretim Sektörü Teknoloji Uzmanı

Peter Van Avondt, Belçika’da Autodesk Kuzey Afrika Üretim Teknik Uzmanı olarak çalışmaktadır. Elektromekanik Master derecesiyle mezuniyetinin ardından Autodesk kanal partneri olarak teknik danışmanlık görevi yürütmüştür. Son 12 yılda Autodesk Vault ve çeşitli Autodesk tasarım gereçlerinde deneyim kazanmıştır. Mevcut görevinde, müşterilerin çeşitli endüstrilerde Autodesk çözümlerini benimseyip uygulamasında engin bilgilerinden faydalanmaktadır. Bu endüstriler arasında makina, ecza, mimari ve mühendislik & inşaat bulunmaktadır.

Autodesk Vault ile Mühendislik Verimliliğini İyileştirin
Tasarım dosyalarınızı takip ederken zaman kaybetmeyi nasıl önlersiniz? Autodesk Vault ile tasarım verilerini hızlıca bulup tekrardan kullanabilir ve mühendislik bilgileriyle tasarım yönetimini daha kolay gerçekleştirebilirsiniz. Revizyon yönetimi ile tasarım verilerinde nasıl daha fazla kontrol kazanabileceğinizi ve geniş çaplı üretim takımlarıyla güvenle bir şekilde bilgilerinizi nasıl paylaşabileceğinizi göstereceğiz.

Fabrika Tasarımınızı Dijital Olarak Görselleştirin & Optimize Edin
Factory Design Suite, ekipman yerleşimi için üretim düzenlerini etkili bir şekilde tasarlamanıza ve fabrika düzeni senaryolarını gözden geçirmenize yardımcı olur. Bu sunumda; süreç planlama, 2B’den 3B’ye düzen, gerçeklik yakalama ve sanal fabrika deneyimi dahil, bir bütün olarak fabrika tasarım iş akışını işleyeceğiz.

Inventor 2016’ın Gücünden Faydalanın
Hatasız olarak parametrik, direkt düzenlemeden serbest çizim tasarım gereçlerine; Inventor verinizi üçüncü parti CAD formatlarına bağlamaktan elektrik & mekanik verilerinizi tek tasarıma entegreye etmeye kadar – Inventor 2016, tasarımlarınızı daha önce görülmemiş bir şekilde bağlamanıza yardımcı olur.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara

Serdar Kuzuloğlu

Moderatör

1995 yılında Posta gazetesinin kurucu ekibinde, yazı işleri servisinde gazeteciliğe başladı. 1997 yılında Radikal gazetesinin kurucu ekibinde Teknoloji Editörü olarak yer aldı. O dönem Türk gazeteleri arasında sadece internet dünyasını konu alan ilk sayfayı hazırladı. ‘Sanal Alem’ adlı bu sayfa 1998 yılında gazeteyle birlikte dağıtılan bağımsız bir ek haline geldi. PC Magazine, PC Life, .net, Computer World ve PC World dergilerinde köşe yazıları yazdı. Bu dönemde çeşitli radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. Fanatik, Finansal Forum ve Radikal gazetelerinin web sitelerini kurup, yönetmiştir. 2007’de Doğan TV Holding’de Yenil Nesil Hizmetler Direktörü olarak Kanal D, Star ve D-Smart başta olmak üzere kuruma bağlı tüm televizyon ve Radyo D, Radyo Moda gibi alanında lider radyoların içeriğini dijitalleştirme, interaktif hizmetlerle zenginleştirme görevini üstlendi. Birçok saygın konferans ve kurum içi etkinlikte dijital kültür, teknolojinin yaşama etkileri, trendler ve yeni nesil yaşam konularında konuşmacı olarak görev almaktadır. Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Sertifika Programı’nın kurucularından olan Kuzuloğlu, ayrıca birçok üniversitede davetli olarak uzmanlık alanları konusunda ders vermektedir.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Timuçin Ersin Taşdemir

Autodesk Türkiye Teknik Satış Uzmanı

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği üzerine derece ile tamamladıktan sonra özellikle üretim endüstrisinde çeşitli firmaların bünyesinde çalışarak tecrübe edindi. Akabinde Autodesk bünyesine katılana kadar DS Solidworks Türkiye Distribütörü olan Ses3000 firmasında Simülasyon ve Veri Yönetimi ürünlerinden sorumlu Uygulama Mühendisi olarak çalıştı. Bu çalıştığı süreç içinde Taşdemir teknik başarıları sebebiyle DS Solidworks Corp tarafından Elite Application Engineer ödülüne layık görüldü. Autodesk bünyesindeki üretim ürünlerinden sorumluluğu simülasyondan tasarıma, veri yönetiminden CAM uzmanlıklarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bu yelpaze ile Autodesk müşterilerine tecrübesini de kullanarak verimliliklerini arttıracak en uygun çözümü önermektedir. Taşdemir, halihazırda İTÜ’de Makina Dinamiği üzerine akademik eğitimine çeşitli araştırmaları ile devam etmektedir.

Mühendisliğe Açılan Kapı: Fusion 360
Fusion 360 bulut tabanlı olma özelliğini barındıran ender bir çok-disiplinli CAD aracıdır. Esnek modelleme özelliklerinin yanı sıra bünyesinde bulunan CAM, Simulasyon, Veri Yönetimi ve İletişim araçları ile eksiksiz bir çözüm sunmaktadır. Bütün bunların yanında farklı cihazlardan erişim ve kullanım kolaylığı sağlayan Fusion 360 teknolojiyi insanların cebine kadar getirmektedir. Tek bir paket içinde yapabildiği bu özellikle anlatılarak işletmelerin dünyasını nasıl kolaylaştıracağı açıklanacaktır.

Katılacağı Şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Uğraş Akpınar

Hi Design Kurucusu, Endüstriyel Tasarımcı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun olan Akpınar; Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda çeşitli derecelerde tasarım ödülleri almış; 2003 yılında “FIAT OSA” Projesi kapsamında FIAT’ın davetiyle İtalyada “Mobil Friend” projesi ile otomotiv tasarımı sunumları yapan ekipte bulunmuştur. Demirdöküm A.Ş.’de profesyonel tasarım kariyerine başlamış. Çalıştığı dönemde kavramsal çalışmalarının yanı sıra; Kombi, Doğal Gaz Sobası ve Radyatör tasarımları yapmıştır. Ardından Aldora Mobilya A.Ş.’ye geçerek, Panel Mobilya alanında hizmet veren firmada; Genç Odası ve Yatak Odası alanlarında kavramsal tasarımlar yapmıştır. 2007-2012 yılları arasında DesignUM tasarım ofisinde; 40 kadar projede aktif yer alarak, Konsept Geliştirme, Tasarım Görselleştirme ve Parça Tasarımı alanlarında etkin çalışmalar yapmıştır. 2012 yılı ortasında DesignUM’dan ayrılarak serbest çalışmaya başlamıştır. Son dönemde Otomotiv, Beyaz Esya, Medikal ürünler, Küçük Ev Aletleri ve Promosyon ürünleri başta olmak üzere pek çok sektörde evrensel tasarım ilkeleri ve rekabeti ön planda tutarak tasarladığı ürünler ile yaşamı geliştirmeye ve güzelleştirmeye yönelik anlamlı çözümler sunmayı amaçlan Akpınar; sahip olduğu tecrübe bilgi ve heyecanı ile Ulusal ve Uluslar arası ölçekte faaliyet gösteren firmalara Yenilikçi Ürün Tasarımı ve Stratejik Rekabet Danışmanlığı hizmetleri vererek rekabet gücü yüksek ürün tasarlamaya devam etmektedir.

İnovatif Tasarım Süreçleri
Sunumda, bir danışmanlık ve tasarım firması olarak tasarımı yapılacak ürün için; konsept aşamasından üretim detaylarına oradan marketteki algısına kadar detaylı bir tasarım prosesi veya metod, kısacası üç boyutlu datadan ticari metaya kadar giden bir serüveni anlatılacaktır.

Katılacağı Şehirler: Ankara

Yıldıray Kandemir

Altar Teknoloji Ürün Sorumlusu/Uygulama Mühendisi

Yıldıray KANDEMİR, Lisans eğitiminde Marmara Üniversitesi Makine Eğitimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Çeşitli firmalarda kalıp ve makine imalatı süreçlerinde görev aldı. Üniversite hayatından sonra DS Solidworks Türkiye Distribütörü Teknolojik Yazılımlar firmasında SolidCAM Teknik Destek sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Solidworks Profesyonel Sertifikası (CSWP) ve Dünya’da sayılı olan Certified SolidCAM Professional sertifikasını almıştır. Uzmanlık alanını Bilgisayar Destekli imalat üzerinde devam ettiren KANDEMİR, işleme merkezleri ve Mill-Turn tezgahlar için post prosedürlerinin hazırlanması konusunda da çalışmaktadır. ALTAR Teknoloji firmasında Autodesk CAM Ürünleri Sorumlusu olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Katılacağı Şehirler: İstanbul

Herkes için çok faydalı olacağını düşündüğüm bir etkinlik, ayrıca çekiliş ile iPad, 3D Mouse ve 3 Boyutlu yazıcı’da sahiplerini bulacak, belki birisi size çıkacak değil mi ? 🙂

İstanbul ve Ankara’da olan etkinliğimize katılım oldukça yüksek idi, iş dünyasından bir çok insan ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler ile salonlarımız doldu taştı, ayrıca HP laboratuvar’larında bir çok etkinlikler yapıldı. Mutlaka zaman ayırın ve İzmir’de yaşamıyor bile olsanız halen geç değil  kayıt olarak bu son fırsatı değerlendirebilirsiniz.

Etkinliğimizden bazı kareler;

Resimler de yer alanlar : Autodesk Türkiye Lideri Murat TÜZÜM, İnternet Ekipler Amiri Serdar KUZULOĞLU, Autodesk Türkiye Community Manager Olcay KÜK, Nazif BERAT ve ben Serdar Hakan

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

  1. bölümümüzün sonuna geldik, 2. bölüm de ise sizleri büyük süprizler bekliyor, acayip güzel röportajlar ve resimler çektim 🙂

Görüşmek üzere…..

Serdar Hakan DÜZGÖREN

ADSK_Expert_Elite_Icon_L_Color_Blk.png